Top 3 locatii de vizitat in muntii Romaniei

  De ce ai vrea sa parasesti meleagurile tarii noastre cand avem atat de multe bogatii si atractii turistice numai bune de vizitat si descoperit?

  Haideti sa ne orientam catre acele locatii care fac deliciul iubitorilor muntelui cu un articol dedicat voua care pretuiti calatoriile, sanatatea si peisajele ”muntoase”! 🙂

  1. Muntii Adam si Eva

  Nu poti sa nu observi aceasta minune a naturii ce se iveste pe partea dreapta a drumului national ce se intinde intre Vatra Dornei si Campulung Moldovenesc. Ca si amplasare acesti munti sunt situati in comuna Pojorata din judetul Suceava.

  Numele sunt predestinate deoarece in calatoria ta catre varful ori al lui Adam, ori al Evei, vei simti ca parca te indrepti usor catre cer ca sa nu mai vorbim de trainicia potecilor pe care le vei strabate in ascensiunea ta ce dateaza de mii de ani si care se bucura de fiecare data de oaspeti.

  Pe langa aceste aspecte ”inaltatoare” poti sa admiri cu precadere peisajele mirifice ale livezilor situate la poalele muntilor care o sa iti incante cu siguranta simturile cu mirosul incontestabil de fan proaspat cosit.

  2. Muntii Coziei

  Muntii Coziei

  Muntii Coziei se afla in partea centrala-sudica a Carpatilor Meridionali. Ca si zona acestia se afla imprejmuiti la nord de Tara Lovistei, in vest Lotru si Calimanesti si detine o inaltime medie de 1300-1500m.

  Drumul pe care il vei parcurge prin padure va fi destul de indelungat, asa ca inarmeaza-te cu rabdare si cu o atitudine ”zen” pentru ca eforturile tale vor fi clar rasplatite in momentul in care ajungi la stanci care merita admirate in toata splendoarea lor.

  3. Lacul Mandra

  Lacul-mandra

  Din munti ne aventuram pe un platou mai coborat dar cu o reputatie de vizite mai scazuta datorita locului unde este amplasat si anume  pe cel de-al 3lea platou al celei mai mari caldari glaciare din Parang.

  Este destinatie uimitoare dar la care se ajunge relativ greu datorita faptului ca este inconjurat de bucati mari de stanca rupte direct din munte de catre curgerea ghetarului sau intemperii.

  Cred ca am evidentiat faptul ca Romania ne incanta privirile si sufletele cu peisaje deosebite si este pacat sa nu valorificam acest aspect la maxim! Si in alte calatorii pe care le vei face poti sa punctezi si Cea mai frumoasa cascada din lume, care se afla de asemenea in tara noastra!

  sursa imagineimagine2, imagine3

  Tags:

  Ads

  You May Also Like

  Nordic walking este un sport pentru toti – Descopera-l si tu!

  Nordic walking este un sport pentru toti – Descopera-l si tu!

  Te intereseaza sa antrenezi musculatura si sa stimulezi aparatul cardiovascular fara exercitii complicate la ...

  Calatorii solitare | Cum alungi sentimentul de singuratate?

  5 Ponturi sa alungi singuratatea chiar daca nu ai un tovaras de calatorie

  Simti ca nu esti omul pentru calatorii solitare? Ca te deprima, plictiseste, fugareste pana ...

  De ce sa faci un popas la Sirnea, langa Brasov

  Localitatea Sirnea este declarata sat de interes turistic si este situata la poalele muntilor ...

  Transpiratia este o problema in turele montane? Combate-o inteligent!

  Transpiratia reprezinta o problema in turele montane? Combate-o inteligent!

  Transpiratia reprezinta un proces fiziologic cat se poate de normal. Cea mai cunoscuta functie ...

  De ce sa te cazezi la Hotel de Gheata de la Balea Lac

  Cui nu i-ar placea sa petreaca o noapte inedita la Hotel de Gheata de ...