bts merchbts merchbts butter mercharmy bombbts army bombbts merchandisebts official shopbts official merchbts official merchandisebts store

  Salar de Uyuni – cea mai mare oglinda naturala din lume (IMAGINI)

  Daca te uiti la pozele de mai jos o sa crezi ca sunt trucate, ca sunt lucrate in Photoshop sau mai stiu eu ce. Nici vorba. Salar de Uyuni este cat se poate de real, iar pozele ilustreaza exact ceea ce trebuie.

  Platourile de sare din aceasta regiune a Boliviei sunt renumite in intreaga lume, fiind si cele mai mari de pe planeta, atingand dimensiunea de aproximativ 10,500 km patrati si aflandu-se la altitudinea de 3,656 metri.

  De unde isi ia denumirea de cea mai mare oglinda din lume? In momentul in care ploua, tot platoul (care este, de altfel, cel mai drept loc din lume) se acopera cu un strat mic de apa care oglindeste mirific cerul. Fotografiile iti taie respiratia si te trimit cu gandul la filmele SF.

  In Salar de Uyuni se gasesc si mari resurse de litiu, anume pana la 70% din rezerva planetei. Litiul este un element foarte important in fabricarea de baterii electrice.

  Fiind o locatie preferata de pasarile Flamingo pentru imperechere, tot terenul prinde o nuanta roz in momentul in care ele stau pe platou intr-un numar foarte mare.

  V-ar placea sa ajungeti aici?

  Ads

  You May Also Like