Saci de dormit patrati: Sac de dormit Vango Wilderness 250 vs. Vango Sonno Comfort

  Dupa cum se stie, Vango este un lider de piata in domeniul echipamentelor montane, avand o gama larga de la rucsacuri, corturi, echipamente de camping, saci de dormit si multe altele. Cei care au folosit saci de dormit de la Vango cu siguranta ne pot confirma faptul ca sunt printre cei mai buni pe care i-au utilizat vreodata, fie ca sunt de 1-2 sezoane sau mai multe.

  Haideti sa lasam la o parte sacii de dormit obisnuiti si sa ne orientam astazi spre cei patrati, sa vedem ce caracteristici au si daca sunt convenabili. Pentru asta am ales doi saci de dormit patrati: Vango Wilderness 250 si Vango Sonno Comfort.

  Forma, dimensiuni si greutate

  De ce s-a ales tocmai o forma pastrata pentru saci de dormit Vango Wilderness 250 si Vango Sonno Comfort? Aceasta forma patrata ofera spatiu de miscare, dar in acelasi timp pastreaza caldura si confortul. Un sac de dormit nu trebuie sa fie neaparat de tip mumie ca sa fie profesionist si ca sa faca fata temperaturilor joase prin mularea pe trup. Un sac de dormit patrat poate avea aceleasi caracteristici.

  Impachetat, Wilderness 250 are dimensiunile 33 x 21 cm, pe cand Sonno Comfort are 42 х 46 х 20 сm. Sonno Comfort este potrivit pentru o persoana cu o inaltime maxima de 1,95 m, iar Wilderness 250 se potriveste pentru persoane cu aceeasi inaltime, dimensiunile lui (desfacut) fiind de 2,15 m cu totul.

  Din punct de vedere al greutatii, sacul de dormit Wilderness 250 are o greutate de 1,5 kg. Sonno Comfort este mai greu, atingand aproximativ 2,2 kg.

  Materiale si numar de sezoane

  In constructia ambilor saci de dormit s-a folosit materialul Polair, care este moale, placut la atingere si calduros. Polair-ul este o ruda de-a polarului, ce are caracteristici precum rezistenta crescuta, respirabilitate, o absorbtie a apei foarte redusa si o greutate scazuta.

  Sacul de dormit Sonno Comfort este creat pentru 3-4 sezoane si temperaturi ce variaza intre -5 si 15C, pe cand Wilderness 250 este facut pentru temperaturi intre +5 si 20C si 2 sezoane, respectiv primavara-vara.

  Amandoi sacii de dormit se pot folosi la ture de munte, la expeditii, intr-un camping sau la o cabana montana. Avand in vedere greutatea mica pe care o au si dimensiunile reduse, cei doi saci de dormit Vango vor putea fi purtati in spinare foarte usor, fara a ingreuna mersul.

  Voi ati folosit vreunul din acesti saci de dormit? Care este impresia pe care v-au lasat-o dupa utilizare?

  Tags:

  Ads

  You May Also Like

  Review sac de dormit Vango Atlas Classic

  Cum poti sa dormi bine in camping? Raspunsul este usor de ghicit si anume ...

  Sac de dormit Vango Wilderness 350 dublu – review echipament de munte

  V-ati gandit vreodata sa alegeti un sac de dormit dublu atunci cand plecati la ...

  Echipament de munte: Sac de dormit dublu Vango

  Un sac de dormit dublu este alegerea cea mai buna in cazul in care ...

  Camping in familie! Review Cort Zajo Camp de 4 persoane

  Petrecerea timpului liber este un prilej de bucurie in masura in care optezi sa ...

  Review echipament de munte: Saci de dormit The North Face – promotii de vara

  Vremea inca tine cu excursionistii, e in continuare foarte cald si nu se anunta ...

  Top 5 saci de dormit Vango pentru vara

  Acum, in plin sezon estival ne putem orienta dupa saci de dormit pentru 1-2 ...