Mistere in Muntii Buzaului – inscriptii si locuinte rupestre

  A auzit cineva vreodata despre inscriptiile pline de mistere sau de locuintele rupestre din Muntii Buzaului? Da, aici s-au gasit alte urme ale dacilor, urme cu semnificatie necunoscuta si care ridica semne de intrebare curiosilor, dar in aceeasi masura si specialistilor.

  Dealul Burdusoaia din Muntii Buzaului este locatia despre care o sa va povestesc. Aici s-au descoperit niste bolovani mari inscriptionati si desenati, un limbaj caruia inca nu i s-a gasit o explicatie. Cruci, stele, linii care se intersecteaza, un fel de brazi si alte desene. Unele par grupate, altele singure. La o prima vedere ar putea parea niste scrijelituri, dar daca te uiti cu atentie, totul pare ca are o oarecare logica (pe care noi nu o intelegem) si ca sunt trasate acolo cu un scop anume, nu din joaca. Unii oameni au concluzionat ca este posibil ca acolo sa fi fost un loc pentru ritualuri, altii spun ca acolo s-a aflat o livada cu foarte multi ani inainte. Misterul ramane insa.

  Tot in Muntii Buzaului s-au descoperit o multitudine de schituri si locuinte rupestre pe o regiune mica. Amintim aici Pestera lui Iosif, Schitul Piatra Ingaurita, Agatonul Vechi si multe altele. Din aceasta cauza dealul a fost numit „Athos-ul romanesc”. Istoria spune ca aici era o zona foarte buna pentru refugiu pe timp de cotropire, ca aici ar fi fost facute asezaminte provizorii care, daca s-ar sapa dupa ele cu atentie, ar putea sa se descopere dovezi de pe timpul dacilor. In multe locuri pe „Athos-ul romanesc” gasim cruci de lemn sau de piatra, vechi sau foarte vechi.

  La Ruginoasa, judetul Buzau se afla „Policiorii”. Acestea sunt un fel de pesteri mici, mai degraba adaposturi. Interiorul lor este plin de semne, parca executate cu mai multa atentie decat cele de pe bolovanul de la Broscaru de care v-am zis mai sus, semanand cu acelea. Un desen din interior s-a concluzionat a fi chiar o tablita sumeriana, datorita tuturor simbolurilor ce apar acolo si care sunt identice cu acelea de la civilizatia sumeriana.

  Legenda spune ca aceasta zona a fost „Tara Luanei”, un barbat care a fost rege. Legenda lui este legata de un cult al soarelui, de aceea si multitudinea de simboluri ce au legatura cu astrul ceresc din inscriptii.

  In drum spre varful Turtudui se gasesc alte inscriptii ce par a fi chirilice, dar nu toate semnele sunt specifice acestui alfabet.

  In Muntii Buzaului se vorbeste despre disparitiile de la Tiharia sau Poiana Cozanei.

  Tot aici s-au auzit zvonuri ca un anume general Ilie Ceausescu infiintase o subunitate cu preocupari oculte, el crezand ca aici se afla campuri electromagnetice puternice si se petrec fenomene paranormale.

  Daca sunteti interesati sa calcati pe aceste taramuri, se organizeaza urmatoarele calatorii, iar pentru mai multe informatii intrati aici :

  • 21-24  IUNIE 2012 (3 nopti, 4 zile)– TARIF : 399 lei /persoana/loc in camera dubla
  • 19-22  IULIE 2012 (3 nopti, 4 zile)- TARIF : 429 lei /persoana/loc in camera dubla
  • 23-26 AUGUST 2012 (3 nopti, 4 zile)- TARIF : 429 lei /persoana/loc in camera dubla
  • 20-23  SEPTEMBRIE 2012 (3 nopti, 4 zile)- TARIF : 419 lei /persoana/loc in camera dubla
  • 11-14 OCTOMBRIE 2012 (3 nopti, 4 zile)- TARIF : 399 lei /persoana/loc in camera dubla

  Pentru a va face o idee mai buna despre cum arata zonele pline de mister din Muntii Buzaului, va invit sa urmariti filmuletul.

  Tags:

  Ads

  You May Also Like

  Trekking iarna? Da, se poate!

  Trekking iarna? Da, se poate! – 8 Sfaturi pentru excursii in siguranta

  Inca de la primele fulguieli, iubitorilor de trekking si alte activitati outdoor invernale le tresalta ...

  1875 - Turnul Alb

  Turnul Alb. Unul dintre obiectivele turistice ale Brasovului

  Pe Dealul Romurilor (Dealul Straja) exista doua turnuri de paza, Turnul Alb si Turnul ...

  Cascada Angel – cea mai inalta din lume!

  Apa cade de la 807 m inaltime si ofera un adevarat spectacol. Se afla ...

  Vacante in camping? Descopera 6 motive sa le alegi!

  Vacante in camping? Descopera 6 motive sa le alegi!

  Cine duce dorul catorva zile ori saptamani de relax in care sa se desprinda ...

  Trasee de hiking din Romania: Piatra Neamt-Stanca 3 Caldari

  Traseul despre care vom discuta azi ne indreapta catre cartierul Darmanesti in masivul Carloman ...