ISPO Munchen 2018 – Noutati de la cel mai important targ international pentru outdoor

  ISPO Munchen 2018 – Noutati de la targul international pentru outdoor

  ISPO Munchen 2018… A fost… si a trecut… La fel ca-n fiecare an, cel mai important targ international pentru outdoor si-a deschis portile.

  Intre 28 si 31 ianuarie, pe durata a 4 zile pline, toti ochii pasionatilor de miscare in aer liber s-au indreptat curiosi spre centrul Germaniei, mai exact spre ”inima” Bavariei.

  Aici, cu punctualitate, asa cum le sta in obicei, isi dau intalnire toti operatorii sectorului, de la practicantii de schi, pana la distribuitorii specializati si furnizorii de servicii.

  Ce s-a intamplat la ISPO Munchen 2018?

  Editia din acest an s-a remarcat in primul rand prin atmosfera pozitiva, oarecum absenta de ceva vreme. Dupa o vara excelenta din punct de vedere climatic si prolifica pentru activitatile specifice, nici iarna 2017 – 2018 nu a fost mai prejos.

  Primele semne favorabile s-au remarcat inca de la inceputul sezonului, cand intregul arc alpin a fost cuprins de precipitatii abundente. Iar daca mai punem si scaderile termice prielnice pentru formarea unui strat de zapada consistent…

  Situatia s-a dovedit prolifica pentru starea economica a tuturor ramurilor care intr-o oarecare masura au o minima legatura cu sporturile albe. Poate asa se explica ”avalansa” de companii si comercianti care au luat cu asalt principala manifestare europeana de genul.

  Totusi, nu poate fi trecuta cu vederea absenta catorva dintre brand-urile consacrate printre activitatile sportive si outdoor. Nume precum Salomon, Salewa, Dynafit sau Atomic nu au facut act de prezenta, ridicand semne de intrebare printre restul participantilor.

  Textilele, in prim plan la ISPO Munchen 2018

  Primele care au facut impresii la cel mai de prestigiu eveniment pentru outdoor au fost textilele. Sectorul hainelor nu inceteaza sa surprinda cu materialele care nu mai sunt de mult doar tehnice, ci se pot defini tehnologice.

  Propunerile au sosit in cascada, facand apel la cunostintele tehnice ale consumatorilor si impresionandu-i prin paleta cromatica. Chiar daca alegerea echipamentului nu se poate face doar in baza aspectului, estetica ramane totusi o variabila greu de trecut cu vederea in luarea deciziei de cumparare.

  In crestere, cererile pentru drumetii si sport in natura

  Un pas important au facut cererile pentru echipamentul de trekking, hiking si activitati de fitness, in particular pentru cele desfasurate in aer liber. Dedicate tot acestui public tinta sunt si cercetarile ”verzi”.

  Practic, in vederea reciclarii si evitarea risipei de resurse si de energie, se puncteaza pe ecologizarea proceselor de productie. Un mare plus consta in realizarea unor piese de imbracaminte pornind de la reintegrarea materiilor prime in ciclul de productie.

  Schiul, sub toate aspectele sale, un sport de viitor

  La ISPO Munchen 2018, schiul, ”regele” sporturilor de iarna ramane principala ”vedeta”. Insa privirile celor interesati nu s-au limitat la echipamentul aferent coborarilor pe partii. La evenimentul organizat in metropola bavareza se vorbeste despre schi sub toate formele si variantele sale.

  Gazduite in 5 mari pavilioane, au fost schiul alpin, cap de lista, urmat de schi de fond si pe partie. Nu au lipsit de la apel nici sania si drumetiile pe zapada. Desigur, pentru toate, ofertele prezentate au inclus tot ce inseamna imbracaminte si accesorii.

  Snowboard se intoarce…

  Desi schiul ramane in topul preferintelor pasionatilor de sporturi de iarna, snowboarding-ul castiga si el teren. Cu o revenire in forta, reuseste sa faca fata numarului enorm de cereri individuale, oferindu-le clientilor o vasta gama de produse specializate.

  Din randul publicului potential nu lipsesc nici copiii, care abia acum isi descopera ”inclinatiile”, nici adultii, care, eventual, isi redescopera vechile pasiuni. Drept urmare, companiile se arata tot mai interesate sa se alinieze trend-urilor unui viitor nu foarte indepartat.

  Tot mai multe sporturi de iarna

  Potrivit expertilor de la eveniment, acum ca exista un flux constant de noi activitati si trend-uri, sezonul nu trebuie privit doar prin prisma schiului. In aceasta perioada ar trebui sa se vorbeasca mai mult despre sporturi albe si activitati montane in general.

  Disciplinele de iarna se intrepatrund, nu se exclud una pe cealalta. Asa se explica de ce practicantii de schi pe partie se pot arata interesati si de expeditii pe zapada. Iar cei de drumetii cu rachete pot impartasi sentimente similare si pentru sanie.

  Oferte complete…

  Asa cum era de asteptat, si-au facut loc toate produsele si serviciile care se invart in jurul activitatilor sportive si montane. Pe langa articole vestimentare si echipament montan, ambele cap de lista, o prezenta importanta au avut-o si accesoriile.

  Una dintre chestiunile esentiale in desfasurarea disciplinelor de iarna se refera la siguranta pe partii si in afara lor. Prin platforma Snow and Safety, ISPO Munchen 2018 a adus sub lumina reflectoarelor tot ce descrie tehnologia digitala si dispozitivele de protectie si siguranta pe zapada.

  … Pentru ”spectatori” numerosi

  In pavilioanele dedicate acestor activitati, reprezentantii asociatiilor de consumatori si vanzatorii specializati au gasit tot ce au nevoie sa cunoasca in legatura cu tendintele sezonului urmator si de dupa.

  Salile rezervate segmentului, impartite in multiple categorii, au gazduit un public numeros. Cei peste 85.000 de vizitatori profesionali (daca se includ si jurnalistii) proveniti din circa 120 de tari s-au putut bucura de o panorama completa asupra sectorului.

  Foto: www.ispo.com

  Tags:

  • Show Comments (0)

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  comment *

  • name *

  • email *

  • website *

  Ads

  You May Also Like

  Echipamente de munte – 5 Articole pentru care merita sa astepti reducerile

  Cum stai cu ”trusoul” pentru munte? 5 Articole pentru care merita sa astepti reducerile

  Un montaniard inspirat se gandeste de 2 ori inainte sa achizitioneze echipamente de munte. ...

  2 materiale softshell exceptionale utilizate de compania Zajo!

  Softshell Venturex – protectie sporita la vant si izolatie termica excelenta! Dezvoltat de compania ...

  Ed Whitlock, un maratonist de legenda, paraseste aceasta lume!

  Ed Whitlock, un maratonist de legenda, paraseste aceasta lume!

  Ed Whitlock, un maratonist demn de pozitia sa in cartea recordurilor, paraseste aceasta lume ...

  Dupa Harvey si Irma, urmeaza Jose si Katia – Cum se stabilesc numele uraganelor?

  Dupa Harvey si Irma, urmeaza Jose si Katia – Cum se stabilesc numele uraganelor?

  Dupa ce uraganele Harvey si mai de curand Irma au monopolizat media intregului mapamond, ...

  haine de munte versatile de purtat tot anul

  3 Articole de purtat pe munte, bune in orice sezon, de luat din outlet

  Montaniarzii cauta haine de munte versatile. Stiu ei bine de ce. Le cauta uneori ...