Fii responsabil in fiecare drumetie la munte!

  Orice drumetie de munte are un impact asupra mediului. Cum faci ca acesta sa fie cat mai diminuat depinde de cateva reguli simple pe care fiecare dintre noi ar trebui sa le cunoasca inainte de a pleca de acasa.

  Iata cateva principii de baza care protejeaza natura si fac experienta tuturor pe munte mai placuta!

  1. Sa gasesti un loc unde sa lasi masina poate fi destul de dificil, mai ales in weekend sau de sarbatori. Asa ca cel mai bine este sa lasi masina in apropiere si sa te deplasezi pe jos. Iti faci incalzirea pentru drumetia ce urmeaza.

  2. Daca organizezi drumetia intr-un grup mai mare, cel mai bine e sa faci grupulete care sa permita trecerea usoara a persoanelor intalnite pe drum. Si este mai putin probabil sa deranjezi animalele salbatice.

  3. Nu urla in gura mare. Trebuie sa te bucuri de natura si in plus nu trebuie sa deranjezi pe toata lumea din jurul tau.

  4. Traseele de munte sunt deschise pentru toata lumea si acorda atentie celor care se deplaseaza in ritm mai alert. Usureaza-le trecerea pe langa tine. Cei care urca au intodeauna prioritate insa daca isi doresc o pauza cu siguranta vor permite celorlati sa treaca. Cand intalnesti alti oameni, un salut scurt si eventual atentionari asupra dificultatilor intalnite pe traseu vor fi apreciate.

  5. Ramai pe traseele marcate deoarece natura este mai bine protejata. Daca solul si vegetatia sunt mai sensibile in zona respectiva cu siguranta nu vrei sa lasi urme.

  6. Nu te apropia de animalele salbatice, acest lucru nu e bine nici pentru tine nici pentru ele. Nu trebuie sa le hranesti si sa le acorzi atentie deoarece pot deveni victime usoare pentru pradatori.

  7. Rezista tentatiei de lua cateva amintiri cu tine, mai exact de a aduna florile intalnite. Chiar daca pare inofensiv, impacteaza totusi mediul. Poti aduna in schimb gunoiul, responsabilitatea fiecaruia dintre noi.

  Tags:

  • Show Comments (0)

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  comment *

  • name *

  • email *

  • website *

  Ads

  You May Also Like

  Ce parazapezi sa aleg? Chinga de prindere sub bocanc, elementul important

  Parazapezile sunt o componenta importanta a echipamentului atunci cand mergem pe munte. Atat in ...

  7 pasi cheie pentru reusita experientei de camping

  Cu totii vrem sa profitam de ultimele saptamani de vreme frumoasa in care putem ...

  Cum sa te feresti de probleme de sanatate pe munte

  Pe munte, te poti confrunta cu situatii neprevazute legate de sanatate, care pot sa ...

  Unde petreci un weekend memorabil cu un buget redus?

  Suntem pe picior de weekend si inca nu ne-am decis ce vom face cu ...