Fii responsabil in fiecare drumetie la munte!

  Orice drumetie de munte are un impact asupra mediului. Cum faci ca acesta sa fie cat mai diminuat depinde de cateva reguli simple pe care fiecare dintre noi ar trebui sa le cunoasca inainte de a pleca de acasa.

  Iata cateva principii de baza care protejeaza natura si fac experienta tuturor pe munte mai placuta!

  1. Sa gasesti un loc unde sa lasi masina poate fi destul de dificil, mai ales in weekend sau de sarbatori. Asa ca cel mai bine este sa lasi masina in apropiere si sa te deplasezi pe jos. Iti faci incalzirea pentru drumetia ce urmeaza.

  2. Daca organizezi drumetia intr-un grup mai mare, cel mai bine e sa faci grupulete care sa permita trecerea usoara a persoanelor intalnite pe drum. Si este mai putin probabil sa deranjezi animalele salbatice.

  3. Nu urla in gura mare. Trebuie sa te bucuri de natura si in plus nu trebuie sa deranjezi pe toata lumea din jurul tau.

  4. Traseele de munte sunt deschise pentru toata lumea si acorda atentie celor care se deplaseaza in ritm mai alert. Usureaza-le trecerea pe langa tine. Cei care urca au intodeauna prioritate insa daca isi doresc o pauza cu siguranta vor permite celorlati sa treaca. Cand intalnesti alti oameni, un salut scurt si eventual atentionari asupra dificultatilor intalnite pe traseu vor fi apreciate.

  5. Ramai pe traseele marcate deoarece natura este mai bine protejata. Daca solul si vegetatia sunt mai sensibile in zona respectiva cu siguranta nu vrei sa lasi urme.

  6. Nu te apropia de animalele salbatice, acest lucru nu e bine nici pentru tine nici pentru ele. Nu trebuie sa le hranesti si sa le acorzi atentie deoarece pot deveni victime usoare pentru pradatori.

  7. Rezista tentatiei de lua cateva amintiri cu tine, mai exact de a aduna florile intalnite. Chiar daca pare inofensiv, impacteaza totusi mediul. Poti aduna in schimb gunoiul, responsabilitatea fiecaruia dintre noi.

  Tags:

  • Show Comments (0)

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  comment *

  • name *

  • email *

  • website *

  Ads

  You May Also Like

  Tehnologii in compozitia unui echipament de munte: Polartec®

  Te-ai gandit vreodata cata tehnologie sta in spatele unui echipament de munte? Cati oameni ...

  5 Sfaturi pentru familii cu copii in camping

  Este o reala placere sa pleci cu familia in excursie, si bineinteles sa campezi ...

  Ce sa nu iti lipseasca primavara pe munte

  Azi toata ziua mi-a stat capul doar la primavara si vreme calda…si  ce poti ...

  De ce sa tii cont cand iti alegi un rucsac de munte

  De ce sa tii cont cand alegi un rucsac de munte

  Intr-un articol anterior am discutat despre modul in care iti poti alege un rucsac ...