Echipament de munte: Zajo

  Zajo este un brand de origine din Slovacia ce a luat nastere in 1996. Totul a pornit de la nevoia de pantaloni ¾ pe piata slovaca, pantaloni ce pot fi folositi atat in oras, cat si la hiking. Ulterior a ajuns sa fie unul dintre brand-urile preferate din Slovacia, facandu-se cunoscuti apoi si la nivel international. Domeniul in care s-au specializat este cel al articolelor de imbracaminte si betelor de trekking.

  Desi la inceput Zajo isi propusese sa aiba echipament ce poate fi folosit la hiking, astazi articolele lor pot fi folosite la diverse sporturi, precum trekking, backpacking, atletism, dar pot fi purtate si in oras, la o simpla plimbare sau atunci cand doriti sa fiti imbracati bine si comod.

  Materialele le care le foloseste Zajo in fabricarea imbracamintei sunt dintre cele mai bune. Pentru renumitii pantaloni Zajo se foloseste Cordura, care s-a facut cunoscut ca si material prin faptul ca este o tesatura deosebit de rezistenta la uzura, de 10 ori mai rezistenta decat bumbacul, de 3 ori mai rezistenta decat poliesterul, de 2 ori mai rezistenta decat nylonul. Din cauza proprietatilor sale, Cordura este cel mai des intalnit la incaltaminte si rucsacuri de munte.

  Pe langa Cordura, Zajo utilizeaza si materiale precum Toray Delfy (respirabil, protejeaza impotriva vantului, respinge apa) si Schoeller Keprotec, care are in componenta Kevlar (rezistent la taiere, rupere, utilizare indelungata).

  Imbracamintea de la Zajo iarasi este de luat in seama, pentru ca lana Merino, tehnologii precum Invista Thermolite si Coolmax, au grija de incalzirea corpului sau de mentinerea lui uscata si prospetimea pielii.

  Zajo a evoluat mult de la prima idee din 1996, iar experienta acumulata in decursul anilor isi spune cuvantul, reusind sa se extinda in peste 17 tari din lume si sa iti multumeasca cu succes clientii.

  Voi ce echipamente de munte de la Zajo folositi?

  Tags:

  • Show Comments (1)

  Ads