bts merchbts merchbts butter mercharmy bombbts army bombbts merchandisebts official shopbts official merchbts official merchandisebts store

  Drumetie la Pestera Scarisoara

  Pestera Scarisoara este situata la o altitudine de 1165 m si constituie una dintre cele mai mari pesteri cu gheata din Romania. Accesul in aceasta pestera se realizeaza prin intermediul unui aven amplasat la poarta sa propriu-zisa.

  Inauntrul pesterii vei intalni o catedrala pe care nu se gaseste gheata si totodata Rezervatia Mica unde vei putea observa Palatul Sanzienei. Poti alege de exemplu sa te indrepti catre Rezervatia Mare, spre care coboara un perete de gheata inclinat lung de 20m ce coboara intr-o panta ce ajunge pana la 105m. Partea aceasta a galeriei a fost denumita Galeria Maxim Pop.

  pestera scarisoara

  Ceea ce este inedit la aceasta este faptul ca este sapata direct in calcare si daca te decizi sa o vizitezi poti avea parte de formatiuni dintre cele mai variate cum ar fi de exemplu stalagmite, stalactite, coloane, draperii parietale, coralite si gururi.

  Ca si traseu ca sa ajungeti la ea trebuie sa parcurgeti aproximativ un km pe drumul de pe Garda Seaca spre Gura Vaii Ordancusa. Ajunsi in acest punct puteti avea in vedere 3 variante: o poteca marcata cu cruce rosie de vreo 10km, un drum asfaltat pe Valea Ordancusei si Drumul Forestier ce pleaca de pe Valea Garda Seaca.

  Alege sa iti petreci weekend-ul la Pestera Scarisoara si pe aceasta nota poti citi si articolul Top 5 pesteri renumite de vazut vara asta in Romania!

  sursa imagine, imagine2

  Ads

  You May Also Like

  Trekking iarna? Da, se poate!

  Trekking iarna? Da, se poate! – 8 Sfaturi pentru excursii in siguranta

  Inca de la primele fulguieli, iubitorilor de trekking si alte activitati outdoor invernale le tresalta ...

  5 saline artificiale din Romania

  Stiai ca ai o salina artificiala la tine in oras? Majoritatea oraselor mari din ...

  Alpinism sau catarare? Ce diferente exista intre cele doua activitati?

  Alpinism sau catarare? Ce diferente exista intre cele doua activitati?

  Dintotdeauna, oamenii au facut alpinism. Si vor mai face. Vor continua sa se catare ...