Despre Cabana Podragu din Muntii Fagaras

  Daca vrei sa innoptezi la Cabana Podragu, trebuie sa stii ca zona Turnuri Podragu este situata in partea central-vestica a Muntilor Fagaras si este partea ce beneficiaza de cele mai multe vizite din masiv.

  Accesul la aceasta zona se face din orasul Victoria, pe poteca aflata pe Valea Arpasului sau pe Muchia Tarata. Amplasarea Cabanei Podragu se regaseste la cea mai mare altitudine de 2136 m, pe o Vale Glaciara, avand in partea de Vest Muchia Piscul Podragului.

  Mai jos de aceasta cabana putem intalni Cabana Turnuri stituata pe aceeasi vale, dar la o altitudine mai redusa de 1520m. Trebuie sa va documentati in schimb foarte bine daca este pentru prima oara cand plecati in excursie catre acea cabana deoarece drumul pana la aceasta este de tip forestier, iar pe timp de vara vei intampina anumite greutati in parcurgerea ei si mai ales iarna se recomanda ca doar montaniarzi experimentati sau alpinistii sa se aventureze pe aceste meleaguri greu de parcurs.

  Cu adevarat inedit este faptul ca transportul alimentelor, lemnelor si a tuturor lucrurilor necesare pentru a putea innopta si te hrani la aceasta altitudine sunt transportate prin intermediul animalelor (magari) sau pe baza de rucsaci.

  Nu mai trebuie specificat faptul ca datorita drumului destul de primejdios, pe timp de iarna aceasta cabana este inchisa, totusi exista o anexa care poate fi folosita pentru refugiu.

  Cabana Turnuri

  Cabana Turnuri

  Ca tot am amintit si despre Cabana Turnuri aflata in aval sa va prezint cateva cuvinte si despre ea, pentru ca este bine sa ai optiuni in caz de forta majora! πŸ™‚

  Cabana Turnuri este amplasata pe o platforma din stanca a muntilor Podragu in partea de vest a lacului mare. Ca si structura aceasta este formata dintr-un corp principal si o anexa. Dispune de un parter si etaj realizate integral din piatra. Daca te aventurezi in Muntii Fagaras si cauti adapost pe timp de noapte aici poti dormi linistit! πŸ™‚

  Este prevazuta cu un dormitor, sala de mese, precum si toate conditiile care sa iti satisfaca nevoile primordiale cum ar fi prezenta bucatariei si a grupurilor sanitare. Bucurie mare, intrucat aceasta este deschisa pe toata perioada mai-noiembrie si iarna langa cabana este deschisa anexa care functioneaza la fel, ca si refugiu.

  Tu esti curios sa te aventurezi in Muntii Fagaras?Β 

  sursa imagine, imagine2

  Ads

  You May Also Like

  Idei care te ajuta sa te racoresti daca mergi cu cortul pe canicula

  6 Idei sa te racoresti daca iesi in natura cu cortul pe canicula

  Cand gradele se ridica pana la cote greu de suportat, unul dintre primele ”remedii” ...

  Furtuna montana pe timpul verii? Cum te protejezi de fulgere?

  Furtuna montana pe timpul verii? Cum te protejezi de fulgere?

  In sezonul propice drumetiilor, furtuna montana este o realitate frecventa si implica adoptarea catorva ...

  Care sunt considerate cele mai adrenalinice sporturi extreme? Tu pe care-l preferi?

  Care sunt considerate cele mai adrenalinice sporturi extreme? Tu pe care-l preferi?

  Unele persoane, suficient de indraznete, practica sporturi extreme tocmai pentru ca doresc sa-si ”probeze” ...

  De ce sa faci un popas la Sirnea, langa Brasov

  Localitatea Sirnea este declarata sat de interes turistic si este situata la poalele muntilor ...