De ce sa te plimbi pe Tampa din Brasov

  Muntele Tampa apartine masivului Postavaru si este situat in Carpatii Orientali si inconjurat in totalitate de Brasov. Acesta este compus din formatiuni calcaroase in urma procesului de incretire a scoartei terestre.

   Asa ca in urmatoarele randuri sa vedem care ar fi motivele pentru care te-ai putea plimba pe Tampa? 🙂

  O mare parte a sa este declarata rezervatie naturala, datorita faptului ca detine un numar impresionant de specii de animale cum ar fi de exemplu ursi, lupi, rasi si 35% din totalul pasarilor precum si plante rare.(crucea voinicului, obsiga barsana) Ca sa ajungi chiar in varful Tampei poti sa folosesti mai multe cai: 25 serpetine, Treptele lui Gabony, Drumul Cavalerilor, iar pentru masini drumul de la ”iepure”.

  Daca nu esti mare fan al mersului pe jos, desi cam acesta este tot rostul sa calci efectiv pe poteci, sa respiri aer curat, sa admiri frumusetea copacilor pe care ii intalnesti in cale, poti opta sa iei telecabina ce face legatura intre Cabana restaurant Casa Padurarului si Restaurantul Panoramic.

  Acum stau si va intreb…De ce ati vrea sa ajungeti pana in varf? Datorita vederii panoramice asupra intregului oras, care nu se poate compara cu nimic! 🙂

  Tampa Brasov

  In calatoria ta vei intalni Turnul Cutitarilor si Turnul Cizmarilor, aflate la poalele Tampei, Crucifixul de pe Tampa, Capela Sf Leonard, Statuia lui Arpad si, asa cum am mai spus si anterior, Cabana restaurant-Casa Padurarului. Pe aleea de sub Tampa vei putea observa o banca sapata in piatra care este de fapt o stanca ce se presupune ca ”s-a pravalit” peste doi indragostiti, acest lucru fiind atestat documentar in 1817.

  Practic sa vedem, obiective turistice avem, povesti in spatele lor avem, aer curat, frumusetea padurii, timp liber, distractie relaxare..ce mai astepti? De ce sa te plimbi pe Tampa din Brasov cand te poti aventura la Canionul 7 Scari din Brasov? 🙂 Citeste si articolul secund daca iti place sa ai optiuni cand alegi destinatia de weekend?

  sursa imagine, imagine2

  Tags:

  Ads

  You May Also Like

  Top 3 locatii de vizitat in muntii Romaniei

  De ce ai vrea sa parasesti meleagurile tarii noastre cand avem atat de multe ...

  1875 - Turnul Alb

  Turnul Alb. Unul dintre obiectivele turistice ale Brasovului

  Pe Dealul Romurilor (Dealul Straja) exista doua turnuri de paza, Turnul Alb si Turnul ...

  Singur pe munte? 4 Lucruri esentiale pentru hiker-ii solitari

  Singur pe munte? 4 Lucruri esentiale pentru hiker-ii solitari

  Multe persoane prefera mai degraba sa ramana acasa daca nu au un partener de ...

  Unde sa petreci un weekend de vis la ski?…in Poiana Brasov

  Neata…Ce frumoasa este viata, cand gandesti pozitiv! Toate taskurile merg de la sine si ...