De ce sa folosesti bete de trekking pe munte

  Betele de trekking sunt parte al unui echipament de munte standard al persoanelor care practica hiking, trekking si backpacking-ul. Motivul principal pentru care este bine sa folosesti bete de trekking pe munte este faptul ca sporesc stabilitatea si siguranta pe toate tipurile de teren.

  Daca inca nu ai apucat sa folosesti sau sa iti achizitionezi betele de trekking, in continuare vom vedea care sunt avantajele in folosirea acestora pe munte!

  Avantaje si Beneficii

  In primul rand asigura un echilibru optim la mers precum si susteinabilitatea miscarilor la mers. In cadrul drumetiilor, daca este necesar sa parcurgi un drum aflat mai mult in coborare, aceste bete de trekking intervin in scaderea presiunii de la nivelul picioarelor si articulatiilor.

  Bete trekking Zajo Pro Lady

  Daca vorbim despre ascensiuni, in cazul acesta betele au rolul de a transfera o parte din greutate pe umeri, brate si spate care poate reduce obosirea picioarelor si sa adauge forta de tractiune in deplasare.

  In alta ordine de idei, pe suprafete alunecoase ca si patch-uri de zapada si gheata usoara sau pe un teren accidentat format din roci, acestea faciliteaza parcurgerea lor intr-o maniera mai usoara.

  Accentul se pune pe siguranta in miscare fapt pentru care betele de trekking ajuta la mentinerea unui ritm constant de mers. De asemenea daca traversezi un teren plin de vegetatie proeminenta, sau mlastinos vei vedea ca aceste piese din echipament iti vor fi cele mai bune prietene.

  In ipostaza in care ai parte de probleme sau dureri de genunchi/articulatii cand parcurgi un traseu la coborare, datorita faptului ca betele absorb o parte din impact sunt foarte bine venite. Conform specialistilor acestea pot reduce forta de compresie care normal ar interveni la nivelul genunchilor tai intr-o drumetie, cu pana la 25%.

  Iata sugestiile noastre privind 3 modele de bete de trekking: bete trekking Zajo Clip, bete trekking Zajo Pro Lady si bete trekking Zajo Bamboo.

  In concluzie, este de retinut faptul ca betele de trekking nu contribuie la scaderea performantei tale, din contra, se va sesiza o crestere a energiei tale totale pentru ca iti vei folosi mainile mai mult decat ai fi facut-o fara acestea. Astfel ca, ajuta la distributia energiei tale ce contribuie la rezistenta ta in timpul excursiei.

  Voi folositi bete de trekking? 

  Tags:

  Ads

  You May Also Like

  Motive sa folosesti bete de trekking in aventurile outdoor

  10 Optime motive sa folosesti bete de trekking in aventurile outdoor

  Este oare indicat sa folosesti bete de trekking in aventurile outdoor? Servesc intr-adevar la ...

  Bete de trekking Maramont Trek – review echipament de munte

  Maramont este un brand din Romania ce si-a dovedit utilitatea si profesionalismul prin fabricarea ...

  Nordic walking este un sport pentru toti – Descopera-l si tu!

  Nordic walking este un sport pentru toti – Descopera-l si tu!

  Te intereseaza sa antrenezi musculatura si sa stimulezi aparatul cardiovascular fara exercitii complicate la ...