Cum te pregatesti pentru maraton?

  Partea cea mai importanta in ceea ce priveste echipamentul este sa alegi o pereche de incaltaminte de alergat potrivita pentru tine. Ghetele de alergat sunt extrem de importante la care se mai adauga imbracamintea care trebuie sa fie respirabila, confortabila si sa-ti asigure mobilitatea de care ai nevoie. Alege materialele care sa elimine rapid transpiratia si sa permita aerului sa circule.

  Fa-ti un plan de pregatire si parcurge exact numarul de kilometri pentru care te-ai inscris in cursa. In functie de timpul de pregatire pe care il ai la dispozitie poti mari treptat distanta parcursa. Cauta articole scrise pe aceasta tema si alege ceea ce ti se potriveste mai bine. Nu incerca sa faci prea mult intr-un timp foarte scurt deoarece te vei descuraja si epuiza mult mai repede. Pe masura ce iti cresti rezistenta vei fi in stare sa alergi mai mult si mai repede.

  Alege alimentatia corecta, aceasta poate sa faca diferenta intre cei care reusesc si cei care nu. Trebuie sa ai energia necesara pentru a duce totul la capat. Carbohidratii, fructele, legumele si cerealele sunt o parte din alimentele recomandate.

  Daca esti la inceputul antrenamentului, nu ai mai facut miscare de ceva vreme si simti ca nu mai poti alerga, continua sa mergi. Nu te opri si pastreaza un ritm de mers care sa-ti mentina muschii in functiune. Apoi, continuua sa alergi cu forte noi.

  Inainte sa pleci in cursa incalzeste-ti muschii picioarelor si la final abordeaza intinderile care sa te ajute sa-i relaxezi.

  Antrenamentul poate fi destul de dificil iar daca trebuie sa urmezi un program riguros stresul este mai mare. Daca ai un prieten care deja face acest lucru, iti poate da un plus de curaj si niste sfaturi.

  Acorda-ti timpul necesar de refacere prin odihna si hidratare!

  Ads

  You May Also Like

  Aventura cu rucsac in spate! 7 sfaturi pentru incepatori

  Vineeeeeri, vineri, vineri…stiu ca si voi ganditi acelasi lucru, corect? Ceea ce a ramas ...

  5 Sfaturi pentru familii cu copii in camping

  Este o reala placere sa pleci cu familia in excursie, si bineinteles sa campezi ...

  Corturi de drumetie – Ce caracteristici conteaza cand iti alegi cortul?

  Corturi de drumetie – Ce caracteristici conteaza cand iti alegi cortul?

  Din experienta montaniarzilor ”cu vechime”, este important in ce conditii campam. Si pentru ca ...

  Imbracamintea montana de iarna – Sugestii pentru excursii confortabile

  Trekking iarna? Cum te imbraci pentru a te simti confortabil in turele montane?

  Pentru drumetii si excursii la munte nu exista limite. Atata timp cat nu-ti lipseste ...