A urca pe munte inseamna provocare, pasiune si sacrificiu!

  Urcatul pe munte este considerat un sport extrem care se adreseaza in primul rand oamenilor care stiu ca lipsa de experienta, lipsa unui plan si a unui echipament potrivit pot duce la ranire sau chiar moarte. Montaniarzii iubesc provocarea oferita de fiecare stanca intalnita, au o pasiune pentru natura si munte si isi sacrifica timpul pentru a fi intodeauna pregatiti.

  Ce te invata urcatul pe munte?

  1. Cum sa iei decizii!

  Trebuie sa iei decizii corecte intr-un timp foarte scurt tinand cont de siguranta ta si a altora. Inveti cum sa nu iei decizii pripite si cum sa nu intri in panica. Pot sa apara situatii periculoase si trebuie sa fii suficient de echilibrat pentru a lua deciziile bune. Inveti cum sa treci de bariera oboselii si a durerii fizice si cum sa nu renunti atunci cand simti ca nu mai poti. Gasesti solutii practice la orice problema poate sa apara.

  2. Perseverenta si pasiunea!

  Fie ca e vorba de ture de alergat sau iesiri cu bicicleta, trebuie sa te mentii in forma constant. Inveti noi tehnici de urcare si coborare si esti mereu la curent cu noile informatii privind traseele. Urmaresti filme documentare, citesti articole si carti de specialitate. Esti mereu la curent cu ultimele materiale si tehnologii utilizate in domeniu. Stii exact ce echipament de munte ti se potriveste si cum sa-l alegi pentru ca citesti articole si cauti pe forumuri!

  3. Cum sa fii organizat si calculat!

  Oamenii muntelui au intodeauna un echipament complet si specific. Un rucsac bine pus la punct cu ce este absolut necesar. Pentru orice achizitie aleg intodeauna calitatea. Urmaresc daca echipamentul a fost testat de producator sau de alti utilizatori si afla exact cum se comporta. Obsedati de greutate si pe buna dreptate obisnuiesc sa scoata mai multi bani din buzunar pentru ceva care cantareste chiar cu cateva grame mai putin.

  Au rabdare si isi planifica traseele in functie de dificultate. La fiecare nivel adauga o tehnica, un tips sau ceva in plus. Fac imbunatatiri constante. Se pregatesc din timp, afla informatii referitoare la locatie, starea vremii si tot ce se poate despre refugiile intalnite in cale. Respecta si protejeaza natura intodeauna!

  4. Cum sa-ti prioritizezi activitatile!

  Ei isi calculeaza timpul si ce trebuie sa faca imediat ce au ajuns pe munte. Isi aloca un anumit timp pentru a-si instala cortul, a manca si a dormi suficient. Isi verifica echipamentul, mancarea, apa si imbracamintea. Verifica harta, starea traseului si conditiile meteo. Au in minte trasee alternative.

  5. Cum sa respecte natura!

  Stiu ce impact poate avea asupra naturii simpla lor prezenta acolo si protejand-o este o prioritate. Respecta cu strictete semnele si regulile de bun simt.

  Montaniarzii sunt oameni cu o pasiune fara limite. Ii privesc cu admiratie si cu siguranta mai sunt multe de adaugat in acest articol.

  Ads

  You May Also Like

  Accesorii pentru campare – 8 Lucruri esentiale in afara de cort

  Accesorii pentru campare – 8 Lucruri esentiale in afara de cort

  Pentru multi, vacanta ideala inseamna contactul cat mai aproape de natura necontaminata, freamatul padurilor, ...

  Ce trebuie sa stii despre temperatura sacului de dormit?

  Ce trebuie sa stii despre temperatura sacului de dormit?

  Temperatura sacului de dormit descrie o caracteristica esentiala (dar nu singura) cand iti alegi ...

  Desert la munte: Da, cu 2 retete simple la tigaie

  De multe ori cand mergi la munte, iei cu tine conserve de carne, conserve ...