Cum sa pregatiti rucsacul de calatorie

  Pregatirea rucsacului pentru drumetie sau o tura de munte este destul de simpla.  Daca este posibil, cel mai recomandat sfat este sa il pregatiti  acasa. Puteti  aseza tot echipamentul pe un loc plat (podea sau terasa) ca sa aveti o confirmare vizuala asupra a tot ceea ce urmeaza sa inpachetati.

  Nu uitati sa folositi o lista de verificare pentru a va asigura ca ati luat tot ceea ce este nevoie.

  Daca inca sunteti la faza de achizitionare a unui rucsac eu va recomand sa verificati oferta de rucsaci Maramont. Sunt usori si foarte rezistenti la uzura.

   Bazele incarcarii unui rucsac

  1. Partea de jos a rucsacului

  Practic toti rucsacii au dechiderea in partea de sus pe unde se incarca. Rareori am vazut si modele de rucsacuri cu fermoar care se incarca pe lateral sau in partea din fata.
  Aproape de fiecare data partea de jos a rucsacului este umpluta cu un sac de dormit. De asemenea, in partea de jos se pun si lucrurile de care nu este nevoie pana ajungeti in tabara sau la cabana, cum ar fi: patura, imbracamintea de dormit sau alte lucruri care nu le folositi pe parcursul zilei.

  Sfat: Incercati sa pastrati sacul de dormit separat de alte lucruri care pot transmite un miros. Ursii nu pot distinge intre aromele alimentare si cele nealimentare, astfel incat pasta de dinti, crema de protectie solara, pliculetele de ceai pot atrage vizitatori nepoftiti. 😉

  Unii rucsaci au o deschidere in partea inferioara, special pentru sacul de dormit si separat de restul compartimentelor.

  2. Partea de mijoc a rucsacului

  Aici trebuie incarcate elementele mai grele din echipamentul dvs., deasupra sacului de dormit si aproape de coloana vertebrala. De obicei aici se pune mancarea, rezervele de apa, echipamentul de camping.

  Aveti un rezervor de apa ? Cele mai multe modele noi de rucsacuri au inclus un spatiu separat pentru rezervorul de apa. Este plasat aproape de spate si paralel cu coloana vertebrala. Locul de plasare a rezervorului de apa va lasa doua optiuni:

  • daca doriti eficienta in interiorul rucsacului astfel aveti un bagaj gata facut si gata de plecare
  • daca doriti cea mai rece apa posibila puneti rezervorul in partea superioara a rucsacului pentru a avea acces usor la el si a fi usor de schimbat apa.

  Elementele mai grele din rucsac trebuie centrate astfel incat sa obtineti un echilibru confortabil.

  3. Partea de sus a rucsacului

  Trebuie sa contina lucruri mici si care pot fi necesare in timpul parcurgerii traseului. Acestea pot fi: pelerina, un strat de izolare sau o haina mai groasa plus alimente energizante (ciocolata, glucoza).  Poti adauga harta, busola, GPS, ochelarii de soare, trusa de prim ajutor. Unele rucsacuri ofera si buzunare laterale sau buzunare pe centura de prindere din fata, deci puteti folosi si aceste compartimente.
  In cazul in care transportati combustibil lichid asigurati-va ca dopul este bine strans si ca recipientul este asezat mai jos de mancare (asta in caz de deversare).

  Alte sfaturi

  • Umpleti spatiile goale. De exemplu elemente mici de imbracaminte sau ustensile mici  le puteti pune in interiorul unor vase
  • Impartiti greutatea elementelor mari daca mergeti in grup. De exemplu cineva poate duce folia cortului si altcineva betele de cort.
  • Strangeti toate curelele de compresie pentru a avea un bagaj cat mai compact.

  Nota: reduceti numarul de elemente atasate de partea exterioara a rucsacului. Acestea se pot agata in zonele cu vegetatie densa ingreunand inaintarea, pot pune in pericol echilibrul si siguranta  dvs.

  Deci voi cum va pregatiti rucsacul ? Astept comentariile, sfaturile si sugestile voastre in sectiunea de comentarii de mai jos.

  Ads

  You May Also Like

  Cum te pregatesti pentru via ferrata? Reguli de antrenament

  Cum te pregatesti pentru via ferrata? Reguli de antrenament

  Via ferrata este o activitate de privit cu seriozitate. Ignorarea masurilor de siguranta sau ...

  Desert la munte: Da, cu 2 retete simple la tigaie

  De multe ori cand mergi la munte, iei cu tine conserve de carne, conserve ...

  De ce sa investesti de 5 ori mai mult intr-un echipament de ski tehnic?

  Conditiile meteo din aceasta saptamana se anunta perfecte pentru impatimitii sporturilor de iarna! 🙂 ...

  Care este sezonul ideal pentru trekking?

  Care este sezonul ideal pentru trekking?

  Orice sezon este potrivit pentru drumetii la munte. In orice luna din an, natura ...