Cum alegi un cort perfect pentru camping

  Alegerea unui cort perfect pentru camping poate deveni uneori o ”misiune imposibila” daca esti incepator in ale drumetiilor pe munte.

  Dar pentru asta existam noi care dorim sa te pregatim mereu pentru ca tu sa faci cele mai bune alegeri in materie de echipamente de munte!

  Tipuri de corturi

  Corturi tip cabina: corturile de acest gen sunt cele mai accesibile din punct de vedere intrare/iesire. Avantajul lor este ca peretii sunt aproape verticali fapt pentru care se mareste spatiul locuibil. De asemenea unele modele de cort pentru familii vin cu pereti despartitori si o ”usa” care duce in vestibul, creand indeaproape confortul de acasa.

  Corturi tip dom: acest tip de cort ofera o rezistenta sporita anti-intemperii la fel ca si stabilitate si siguranta, caracteristici de care te vei bucura din plin in momentul in care te prinde vreo furtuna pe munte. Spre deosebire de cele cabina, corturile de tip dom au un spatiu locuibil mai mic de cele mai multe ori.

  Corturi tip tunel: corturile de tip tunel au betele de sustinere care nu se intersecteaza in nici un mod. Sunt foarte avantajoase deoarece au o greutate mica si un timp de instalare redus. Si acest tip de cort are un spatiu destul de mare de sedere.

  Corturi semi geodezice: acestea au un numar de 2,3,4 de intersectari ale betelor fapt pentru care sunt mai dificile de instalat, in schimb sunt foarte stabile

  Corturi geodezice: daca iti place camping-ul extrem atunci in momente de furtuna de zapada sau vant puternic, acest tip de cort este alegerea perfecta deoarece te protejeaza perfect in aceste conditii.

  Cum-sa-alegi-un-cort-ideal

  Alte considerente

  Bete de sustinere: in cazul betelor de sustinere cele din aluminiu sunt mult mai rezistente si durabile decat cele din fibra de sticla, de regula sistemul de prindere prin clips este mai usor decat cel prin mansete, in schimb cel de al doilea este mai sigur, chiar daca dureaza mai mult pentru instalare.

  Fermoare: cele mai bune fermoare de pe piata sunt considerate cele de tip YKK ce surprind prin calitatea lor austriaca ce se traduce prin rezistenta la rupere si uzura pe termen lung

  Materiale: ideal ar fi ca materialele alese sa fie waterproof cu o impermeabilitate a podelei de peste 8000mm iar exteriorul sa aiba o impermeabilitate de peste 5000mm. Alege Poliester-ul si de preferat fibrele din compozitie sa fie cu Poliuretan pentru o mai buna evaporare a apei.(tehnologia RainXpert)

  Usurinta de acces: daca vorbim despre o iesire sau doua, ce forma are usa si cat de usoara este inchiderea sa. De regula corturile tip cabina au un avantaj aici.

  Ventilatia: corturile cu mesh pe tavan, geamuri si usi asigura o ventilatie mai buna si ajuta la eliminarea efectului de condens intr-un mod eficient.

  Pentru mai multe informatii cu privire la acest subiect poti citi si 6 trucuri ca sa fi organizat in camping si tot ce trebuie sa stii despre camping.

  sursa imagine

  Tags:

  Ads

  You May Also Like

  7 pasi cheie pentru reusita experientei de camping

  Cu totii vrem sa profitam de ultimele saptamani de vreme frumoasa in care putem ...

  Cum sa faci un foc de tabara reusit in 10 pasi

  Azi va voi arata cum sa faceti un foc de tabara eficient pentru a ...

  Cu ce haine ne echipam toamna pe munte?

  Stim cu totii ca vechea zicala socoteala de-acasa nu se potriveste cu cea din ...

  Singur pe munte? 4 Lucruri esentiale pentru hiker-ii solitari

  Singur pe munte? 4 Lucruri esentiale pentru hiker-ii solitari

  Multe persoane prefera mai degraba sa ramana acasa daca nu au un partener de ...