Cum alegi echipamentul de munte potrivit pentru camping

  Ce poate fi mai frumos dupa o drumetie indelungata decat sa te bucuri de un somn linistit in interiorul unui cort care sa iti ofere confortul mult asteptat, ca rasplata dupa trecerea peste obstacolele traseului?

  Haideti sa descoperim care sunt unele dintre sfaturile esentiale de care trebuie sa tinem cont atunci cand alegem un cort!

  1.Trebuie sa fie facut ca sa reziste contra intemperiilor vremii! Unul de 3/4 anotimpuri este  ideal daca obisnuiti sa mergeti in excursie la sfarsit de toamna!

  2. De regula corturile de 3/4 anotimpuri sunt mult mai grele (10%-20%) fata de celelalte ele continand bete de sustinere aditionale precum si a materialelor folosite. Corturile permit marirea sau reducerea numarului de bete.

  3. Corturile de tip freestanding sunt sigure si foarte comode, se muta usor sau se pot ridica pentru a fi curatate de resturi.

  4. Ai in vedere ca uneori dimensiunile si capacitatea unui cort sunt optimiste fata de ceea ce sunt ele de fapt. Astfel ca un cort de 2 persoane poate fi stramt pentru doi adulti si echipamentul lor.

  5. Daca doriti sa prelungiti durata de viata a cortului vostru este necesar sa puneti o prelata sub talpa cortului alaturi de protectie suplimentara la sol pentru a obtine efectul scontat!

  Pentru a-ti completa informatiile cu privire la alegerea unui cort potrivit poti citi si Cum alegi un cort perfect pentru camping! Si daca ai ales cortul atunci iata si 7 sfaturi de urmat in intretinerea sa!

  Ads

  You May Also Like

  Accesorii pentru campare – 8 Lucruri esentiale in afara de cort

  Accesorii pentru campare – 8 Lucruri esentiale in afara de cort

  Pentru multi, vacanta ideala inseamna contactul cat mai aproape de natura necontaminata, freamatul padurilor, ...

  Ce parazapezi sa aleg? Chinga de prindere sub bocanc, elementul important

  Parazapezile sunt o componenta importanta a echipamentului atunci cand mergem pe munte. Atat in ...

  Cum te pregatesti pentru via ferrata? Reguli de antrenament

  Cum te pregatesti pentru via ferrata? Reguli de antrenament

  Via ferrata este o activitate de privit cu seriozitate. Ignorarea masurilor de siguranta sau ...