Ce parazapezi sa aleg? Chinga de prindere sub bocanc, elementul important

  Parazapezile sunt o componenta importanta a echipamentului atunci cand mergem pe munte. Atat in sezonul de iarna cat si primavara / vara. Ne protejeaza picioarele de frig, pietris sau praf care pot crea disconfort in timpul turelor la munte.

  In primul rand parazapezile trebuie sa aiba un grad mare de impermeabilitate, sa fie respirabile, dintr-un material dur si rezistent (ex: Cordura) si sa fie usor de utilizat la montare/demontare.

  In functie de sezon, ele pot sa fie in varianta scurta (pt. vara) sau variante lungi (pt. iarna).

  O caracteristica importanta din punctul meu de vedere este chinga. Prefer ca atunci cand aleg parazapezile, acestea sa aiba prinderea cu cablu metalic sub bocanc si nu chinga din material textil. Dezavantajul chingii din material textil este ca se uzeaza mai repede si chiar se poate rupe in timpul deplasarii.

  Imi plac si folosesc parazapezile Maramont AV. Stiu ca ma repet dar, pe langa garantia de 2 ani indeplinesc toate caracteristicile unor parazapezi de top. Dispun de reglaj pe glezna si la gamba, sunt usoare si comode.

  Din nefericire exista doar varianta lunga (marimea M sau L) si nu prea le pot purta vara cand este foarte cald chiar si pe munte.

  Ads

  You May Also Like

  Mic dejun traditional romanesc pe munte

  Ce sa mananci la micul dejun pe munte? In primul rand cred ca intrebarea ...

  2 retete rapide si savuroase la focul de tabara

  Clasicul gratarel de porc, mititeii ori carnaciorii sunt atat de mainstream, incat ne-am si ...

  3 sfaturi cand te gandesti la un echipament de munte

  Se zice ca un sfat nu strica nimanui, nu-i asa? Ei bine, pentru cei ...