Ce parazapezi sa aleg? Chinga de prindere sub bocanc, elementul important

  Parazapezile sunt o componenta importanta a echipamentului atunci cand mergem pe munte. Atat in sezonul de iarna cat si primavara / vara. Ne protejeaza picioarele de frig, pietris sau praf care pot crea disconfort in timpul turelor la munte.

  In primul rand parazapezile trebuie sa aiba un grad mare de impermeabilitate, sa fie respirabile, dintr-un material dur si rezistent (ex: Cordura) si sa fie usor de utilizat la montare/demontare.

  In functie de sezon, ele pot sa fie in varianta scurta (pt. vara) sau variante lungi (pt. iarna).

  O caracteristica importanta din punctul meu de vedere este chinga. Prefer ca atunci cand aleg parazapezile, acestea sa aiba prinderea cu cablu metalic sub bocanc si nu chinga din material textil. Dezavantajul chingii din material textil este ca se uzeaza mai repede si chiar se poate rupe in timpul deplasarii.

  Imi plac si folosesc parazapezile Maramont AV. Stiu ca ma repet dar, pe langa garantia de 2 ani indeplinesc toate caracteristicile unor parazapezi de top. Dispun de reglaj pe glezna si la gamba, sunt usoare si comode.

  Din nefericire exista doar varianta lunga (marimea M sau L) si nu prea le pot purta vara cand este foarte cald chiar si pe munte.

  Ads

  You May Also Like