Alegerea sacului de dormit in 4 pasi simpli!

  In prezent exista o multime de variante si poate fi ceva mai greu sa alegi un sac de dormit insa exista 4 aspecte cheie pe care trebuie sa le iei in considerare:

  1. Puf sau sintetic?

  Volumul si greutatea sunt cele doua aspecte cand faci alegerea umpluturii. Un pachet mic si usor este clar cel din puf comparativ cu un volum si greutate ceva mai mare pentru sintetic. Cel de puf te costa ceva mai mult. Sacul de dormit sintetic se usuca mai repede si iti tine mai cald si in conditii de umiditate, comparativ cu cel de puf care isi pierde din proprietatile de izolare daca devine ud. Daca te-ai decis la sacul de dormit cu puf  uitat-te pe eticheta producatorului si vezi calitatea pufului. Aceasta variaza intre 600 – 800 CUIN.

  2. Fermoarele!

  In partea laterala sau frontala, fermoarele scurte ajuta la mobilitate. Daca te supraincalzesti sau vrei sa mananci, sa bei ceva, sa citesti, etc, acel fermoar se deschide atat cat ai nevoie. In zona picioarelor un fermoar iti asigura aerisirea necesara. Cele prevazute cu fermoar pe toata partea laterala de sus pana jos permit de regula atasarea unui alt sac de dormit.

  3. Gluga!

  Prevazuta cu elastic de strangere pentru o buna fixare in zona capului. Caldura este mult mai bine retinuta in felul acesta. Umplutura sacului poate avea o densitate mai mare in zona care intra in contact cu solul, unde se cere izolatie termica mai buna. Poti alege varianta cu guler sau fara. Gulerul se poate regla prin corzi elastice si esti de 2 ori protejat de frig!

  4. Ce forma alegi?

  Cele tip mumie sunt mai calduroase, mai usoare si se transforma intr-un pachet mai mic, insa ai mai putin spatiu. Daca nu reusesti sa dormi cu picioarele adunate, atunci varianta square este buna pentru tine.

  Pentru o alegere usoara tine cont de aceste 4 aspecte. Te vor ajuta sa iei o decizie rapida si buna! Mai multe detalii despre alegerea unui sac de dormit gasesti si aici!

  Ads

  You May Also Like

  cum te comporti pe partie - cum schiezi in siguranta?

  Cum sa schiezi in siguranta. Tu cum te comporti pe partie?

  In general, schiatul este considerat un sport putin periculos, ce poate fi practicat de ...

  Accesorii pentru campare – 8 Lucruri esentiale in afara de cort

  Accesorii pentru campare – 8 Lucruri esentiale in afara de cort

  Pentru multi, vacanta ideala inseamna contactul cat mai aproape de natura necontaminata, freamatul padurilor, ...

  6 Motive sa pornesti in calatorie cu rucsacul in spate, nu cu o valiza

  6 Motive sa pornesti in calatorie cu rucsacul in spate, nu cu o valiza

  Dintotdeauna, optiunea de a porni intr-o calatorie cu rucsacul in spate a fost sinonima ...

  Ce sa NU uiti cand pleci pe munte

  Fie faci hiking de o zi sau parcurgi o calatorie extinsa de mai multe ...

  Cand e timpul sa-ti iei niste bocanci de munte?

  Multa lume oscileaza atunci cand simt ca ar vrea sa-si updateze echipamentul de munte ...