Alegerea sacului de dormit in 4 pasi simpli!

  In prezent exista o multime de variante si poate fi ceva mai greu sa alegi un sac de dormit insa exista 4 aspecte cheie pe care trebuie sa le iei in considerare:

  1. Puf sau sintetic?

  Volumul si greutatea sunt cele doua aspecte cand faci alegerea umpluturii. Un pachet mic si usor este clar cel din puf comparativ cu un volum si greutate ceva mai mare pentru sintetic. Cel de puf te costa ceva mai mult. Sacul de dormit sintetic se usuca mai repede si iti tine mai cald si in conditii de umiditate, comparativ cu cel de puf care isi pierde din proprietatile de izolare daca devine ud. Daca te-ai decis la sacul de dormit cu puf  uitat-te pe eticheta producatorului si vezi calitatea pufului. Aceasta variaza intre 600 – 800 CUIN.

  2. Fermoarele!

  In partea laterala sau frontala, fermoarele scurte ajuta la mobilitate. Daca te supraincalzesti sau vrei sa mananci, sa bei ceva, sa citesti, etc, acel fermoar se deschide atat cat ai nevoie. In zona picioarelor un fermoar iti asigura aerisirea necesara. Cele prevazute cu fermoar pe toata partea laterala de sus pana jos permit de regula atasarea unui alt sac de dormit.

  3. Gluga!

  Prevazuta cu elastic de strangere pentru o buna fixare in zona capului. Caldura este mult mai bine retinuta in felul acesta. Umplutura sacului poate avea o densitate mai mare in zona care intra in contact cu solul, unde se cere izolatie termica mai buna. Poti alege varianta cu guler sau fara. Gulerul se poate regla prin corzi elastice si esti de 2 ori protejat de frig!

  4. Ce forma alegi?

  Cele tip mumie sunt mai calduroase, mai usoare si se transforma intr-un pachet mai mic, insa ai mai putin spatiu. Daca nu reusesti sa dormi cu picioarele adunate, atunci varianta square este buna pentru tine.

  Pentru o alegere usoara tine cont de aceste 4 aspecte. Te vor ajuta sa iei o decizie rapida si buna! Mai multe detalii despre alegerea unui sac de dormit gasesti si aici!

  Ads

  You May Also Like

  3 sfaturi cand te gandesti la un echipament de munte

  Se zice ca un sfat nu strica nimanui, nu-i asa? Ei bine, pentru cei ...

  Natura inseamna si animale salbatice – Cum te comporti daca intalnesti un urs?

  Natura inseamna si pericole – Cum te comporti daca intalnesti un urs?

  Excursiile montane au un efect extraordinar asupra calitatii vietii. Si nu o fac doar in ...

  Ce trebuie sa contina bucataria in camping?

  Am discutat pana acum despre cum trebuie sa te echipezi pe munte, ce anume ...

  4 sfaturi pentru un camping reusit in plina toamna!

  Sa iesi in camping nu inseamna neaparat sa dormi in cort, insa sunt cateva ...

  Desert la munte: Da, cu 2 retete simple la tigaie

  De multe ori cand mergi la munte, iei cu tine conserve de carne, conserve ...