Accesorii de camping la care nu poti renunta – Top 5 cele mai utilizate

  Accesorii de camping - Top 5 cele mai utile

  Atunci cand iesim cu familia, cu prietenii, exista cateva accesorii de camping la care ne este greu sa renuntam.

  1. Mobilierul de camping

  Mobilierul este poate cel mai important dintre cele 5 accesorii de camping. Se dovedeste folositor mai ales pentru membrii mai in varsta care nu se pot aseza prea comod pe patura clasica de picnic.

  De regula, mobilierul de camping se compune dintr-o masa cu cateva scaune, eventual si un sifonier pentru depozitarea si accesul mai usor la articolele de bucatarie si alimente.

  O astfel de masa este fabricata din materiale durabile, de obicei aluminiu sau plastic, se pliaza usor si se transporta in portbagajul masinii, impreuna cu scaunele.

  Acaunele trebuie sa fie realizate din materiale rezistente, unele sunt si ajustabile. In functie de inaltime, fiecare-si poate ocupa locul la masa adoptand o pozitie corecta.

  Aici este important de mentionat faptul ca medicii nutritionisti nu sfatuiesc mancatul in pozitia clasica romana, adica sprijiniti pe una din coapse, intr-un cot, cu genunchii flexati. Mai precis, exact cum se sta in mod traditional la picnic…

  Daca sunteti amatori de camping si iesiti des la munte sau pur si simplu la padure, merita sa investiti intr-un mobilier. Astfel, stomacul va digera in maniera sanatoasa alimentele, pentru ca veti sta intr-o pozitie naturala.

  Va puteti inspira din mobilierul pentru camping pentru a alege cu masuratorile si preturile in fata.

  Accesoriile de camping sunt de calitate si garantate pe viata. Astfel, va scutesc de reparatii inutile si investitii pe termen scurt.

  2. Vase si tacamuri

  La fel ca si mobilierul, ele trebuie sa fie usoare, rezistente si transportabile, deci sa nu ocupe mult loc in bagaj.

  Cele mai multe accesorii de camping folosite pentru gatit sunt fabricate din inox. Astfel, alimentele ramase se pot consuma in conditii optime, fara riscuri sa se oxideze.

  Strictul necesar in materie de vase si tacamuri este alcatuit din farfurii, castroane, linguri, furculite.

  Castroanele ocupa locul fruntas, pentru ca sunt multifunctionale si folosesc pentru:

  • A manca supa, ciorba, desert
  • A bea ceai, lapte, apa de izvor, cafea
  • A manca alimente solide
  • A proteja de daunatori alimentele preparate
  • A prepara salate de legume proaspete, etc.

  Alternative de acest gen in privinta vaselor si tacamurilor care isi dovedesc longevitatea sunt prezente in rucsacurile marilor exploratori.

  3. Arzatorul / Butelia

  Pentru a fi mereu siguri ca avem cu ce sa facem focul, putem achiziona un arzator. Acest tip de accesoriu este util nu numai in camping cu familia, ci si in orice expeditie montana sau de alta natura.

  Ne poate salva chiar viata, daca suntem prinsi pe o creasta indepartata (de exemplu, cand nu avem surse de foc, iar afara este foarte frig). Riscul hipotermiei este considerabil redus. Combustibilul pe care aceste arzatoare il contin este in mod normal suficient ca volum pentru foarte multe utilizari.

  Functioneaza cu o multime de tipuri de combustibil: gaz, petrol, motorina, kerosen. In plus, forta vantului nu ne va mai impiedica sa aprindem si sa directionam flacara unde ne dorim, cu atat mai putin sa ne-o stinga.

  Puteti alege arzatoare sau butelii dintr-o gama destul de variata.

  4. Frontala

  Desigur, vechea lanterna se dovedeste vesnic folositoare in atatea situatii neprevazute. Totusi, o frontala iti lasa mainile libere si poate fi mult mai puternica, pentru a gasi usor drumul prin padure cand va prinde noaptea.

  Daca ai si un rucsac greu in spate, daca vrei sa mesteresti ceva pe intuneric sau sa pregatesti gratarul cand deja soarele apune, este cu atat mai mult binevenita.

  E comod de purtat si cele mai multe fac fata la 200 de ore de intrebuintare continua. Puterea lor atinge si 100 de lumeni.

  Indiferent ce preferati, lanterna sau frontala, gasiti sigur una potrivita necesitatilor.

  5. Trusa de prim ajutor

  Nici nu trebuie sa explicam importanta acestor accesorii in camping. Dar putem sa le accentuam utilitatea si in cazuri mai putin grave, cum sunt taieturile superficiale, arsurile solare, intepaturile insectelor, etc.

  Aceste kit-uri de prim ajutor au fost gandite de echipe specializate in ajutor montan si echipate in consecinta de expertii salvamontisti, testate, dupa care au fost implementate pe piata.

  Sunt usoare, nu ocupa mult spatiu deloc si credeti-ne, merita efortul sa va aduceti aminte de ea si sa o luati in excursii! Si asta chiar daca nu sunteti alpinisti declarati.

  Voua ce accesorii de camping nu va lipsesc niciodata din rucsac?

  Tags:

  Ads