5 Pasi simpli de ingrijire a unui cort

  Daca tot am discutat despre echipamente de munte dintre cele mai potrivite si sfaturi in alegerea lor, un aspect important il constituie si ingrijirea de cort, ca acesta sa reziste camping dupa camping.

  Ca sa ne bucuram de cortul nostru zi dupa zi este bine sa avem in vedere si cum trebuie sa avem grija de acesta dupa fiecare utilizare in parte.

  1. Alegerea locului potrivit de campare

  Locul de campare ales are un impact major asupra rezistentei cortului tau. De regula este bine sa alegi o zona plana, fara vegetatie. Inlatura orice urma de conuri de brad, crengi sau alte pietre care te-ar putea deranja sau mai mult, sa iti creeze o gaura in cort. Pe principiul cum iti pastrezi cortul asa il ai, incearca totodata sa iti alegi locul de camping perfect fara a apela la mici retusuri ulterioare.

  2. Nu intra incaltat

  Poate din graba in general mai omitem sa ne descaltam la intrare gandindu-ne ca intram doar sa ne luam ceva rapid. Ei bine, gresit! Obisnuieste-te sa te descalti si sa iti lasi incaltamintea de munte la intrare si alaturi de aceasta si toata murdaria care o preceda.

  3. Extra-protectie

  Acest sfat se refera la razele ultraviolete care in general au un impact negativ asupra nilonului. Ca sa eviti degradarea rapida a cortului tau in momentul in care locul de campare nu iti asigura un efect de umbra poti folosi o prelata pentru cort.

  4. Grija la impachetare

  Trebuie sa ai in vedere faptul ca atunci cand impachetezi cortul nu este bine sa il pliezi de fiecare data pe aceleasi cute intrucat in timp acele urme vor deveni evidente si zona respectiva se va decolora. Impacheteaza cortul de fiecare data diferit pentru a evita neplaceri ulterioare.

  5. Foloseste produse de ingrijire

  Desi exista numeroase produse pe piata care sa te ajute in pastrarea si protectia acestuia, totusi o curatare eficienta poti intocmi si fara produse profesioniste de ingrijire. Practic, ca sa iti cureti cortul alege un burete non-abraziv, apa rece si un sapun care sa nu contina detergent.

  Curata usor zonele murdare cu mana si evita pe cat posibil lichidele de spalat vasele, clor sau solutii de inlaturarea petelor. Pentru ca vei actiona asupra stratului de protectie a cortului si deteriorezi impermeabilitatea acestuia.

  Daca vrei sa incerci metoda usoara de a spala cortul la masina, opreste-te! 🙂  Prea multa caldura care intervine la uscat poate duce la modificarea formei acestuia, sau la topire.

  Fereste-te de mucegai! Incearca sa previi pe cat posibil sa iti depozitezi cortul ud, dupa utilizare! Acest lucru duce la aparitia mucegaiului de care, odata instalat vei scapa cu greu! In acest caz poti apela la un spray anti-mucegai care sa rezolve problema.

  Voi cum aveti grija de cortul vostru?

  • Show Comments (1)

  Comments are closed.

  Ads