4 destinatii de nepretuit din Romania

  Ne avantam cu capul inainte spre weekend si parca gandul la pauza binemeritata de doua zile ne entuziasmeaza peste masura.

  Este bine sa pastram acea senzatie placuta pana la finalul zilei cand putem sa si actionam corespunzator. Si cand spun corespunzator ma refer la pornirea intr-o calatorie catre destinatii interesante din Romania si admirat si bucurat asupra a tot ce se poate! šŸ™‚

  1. Rezervatia naturala de Zimbri Dragos Voda

  Rezervatia naturala de Zimbri Dragos Voda a fost constituita ca parc natural in 1999, iar Parcul Vanatorii Neamt se intinde pe 30818 hectare si adaposteste un numar impresionant de animale pe cale de disparitie: ursul brun, zimbrul, cerbul carpatin, cerbul lopatar dar si pasari ca gainusa de munte sau paunul.

  2. Vatra Dornei

  Vatra Dornei se afla la sud-vest de Suceava, in Depresiunea Dornelor, la confluenta raurilor Dorna si Bistrita Aurie. Ca si atractii turistice aici se pot observa Parcul national Calimani, muntii Giumalau etc. Ceea ce este interesant de practicat ca si experienta este rafting-ulĀ pe Cheile Bistritei-Zgureni si Toance.

  3. Gradina Botanica Alexandru Borza

  Gradina botanica Alexandru Borza este situata in Cluj, si detine 5 sectoare, in functie de speciile de plante pe care le detine, astfel exista sectorul ornamentalĀ (zambile, lalele, narcise, branduse) sectorul fitogeograficĀ (reprezentat de gradina japoneza)Ā sectorul sistematic(sera cu ferigi, orhidee) sectorul economicĀ (plante furajere, alimentare, tehnice)Ā sectorul plantelor medicinaleĀ (plante de leac).

  Ā 4. Pestera din Romanesti

  Pestera de la Romanesti se afla amplasata in judetul Timis si ceea ce o face inedita este faptul ca este singura pestera din Romania unde se sustin concerte de muzica simfonica si rock. Chiar si incepatorii se pot aventura pe aceste meleaguri romanesti intrucat drumul este usor de parcurs si traseul este totodata marcat. Dupa ce iti incanti auzul cu muzica de cea mai buna calitate poti pleca sa explorezi imprejurimile si, daca vei urca dealul, vei da peste Dampul lui Filip dar si de peisaje incredibile.

  Bucura-te de weekend la intensitate maxima si planifica-ti o iesire de doua zile catre locatiile acestea minunate din tara noastra. Vei avea parte de aer curat, relaxare si tot ce ai nevoie pentru a incepe saptamana in forta! Si nu uita sa iei cu tine si un echipament de munte potrivit care sa iti ofere confortul de care ai nevoie!

  sursa imagine

  Tags:

  • Show Comments (0)

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  comment *

  • name *

  • email *

  • website *

  Ads

  You May Also Like

  Cum te poate ajuta dormitul in cort sa scapi de problemele de somn?

  Cum te poate ajuta dormitul in cort sa scapi de problemele de somn?

  Dormitul in cort poate oferi beneficii uimitoare oricui. Posibil ca la unele sa nu ...

  Top 5 castele uitate din Romania

  1. Castelul Regal de la Savarsin – Ā jud. Arad Acest castel a apartinut nobilimii ...

  Campare cand ploua? Da, se poate! Cum te poti proteja de apa si umezeala?

  Campare cand ploua? Da, se poate! Cum te poti proteja de umezeala?

  De cele mai multe ori, activitatea de campare este asociata cu vremea frumoasa, mai ...

  Despre Cabana Podragu din Muntii Fagaras

  Daca vrei sa innoptezi la Cabana Podragu, trebuie sa stii ca zona Turnuri Podragu ...

  Cum poti dormi bine sub cerul liber, fara cort?

  Cum poti dormi bine sub cerul liber, fara cort?

  Desi vara se pregateste sa-si predea ā€sarcinileā€ urmatorului sezon, nu inseamna ca nu te ...