4 destinatii de nepretuit din Romania

  Ne avantam cu capul inainte spre weekend si parca gandul la pauza binemeritata de doua zile ne entuziasmeaza peste masura.

  Este bine sa pastram acea senzatie placuta pana la finalul zilei cand putem sa si actionam corespunzator. Si cand spun corespunzator ma refer la pornirea intr-o calatorie catre destinatii interesante din Romania si admirat si bucurat asupra a tot ce se poate! šŸ™‚

  1. Rezervatia naturala de Zimbri Dragos Voda

  Rezervatia naturala de Zimbri Dragos Voda a fost constituita ca parc natural in 1999, iar Parcul Vanatorii Neamt se intinde pe 30818 hectare si adaposteste un numar impresionant de animale pe cale de disparitie: ursul brun, zimbrul, cerbul carpatin, cerbul lopatar dar si pasari ca gainusa de munte sau paunul.

  2. Vatra Dornei

  Vatra Dornei se afla la sud-vest de Suceava, in Depresiunea Dornelor, la confluenta raurilor Dorna si Bistrita Aurie. Ca si atractii turistice aici se pot observa Parcul national Calimani, muntii Giumalau etc. Ceea ce este interesant de practicat ca si experienta este rafting-ulĀ pe Cheile Bistritei-Zgureni si Toance.

  3. Gradina Botanica Alexandru Borza

  Gradina botanica Alexandru Borza este situata in Cluj, si detine 5 sectoare, in functie de speciile de plante pe care le detine, astfel exista sectorul ornamentalĀ (zambile, lalele, narcise, branduse) sectorul fitogeograficĀ (reprezentat de gradina japoneza)Ā sectorul sistematic(sera cu ferigi, orhidee) sectorul economicĀ (plante furajere, alimentare, tehnice)Ā sectorul plantelor medicinaleĀ (plante de leac).

  Ā 4. Pestera din Romanesti

  Pestera de la Romanesti se afla amplasata in judetul Timis si ceea ce o face inedita este faptul ca este singura pestera din Romania unde se sustin concerte de muzica simfonica si rock. Chiar si incepatorii se pot aventura pe aceste meleaguri romanesti intrucat drumul este usor de parcurs si traseul este totodata marcat. Dupa ce iti incanti auzul cu muzica de cea mai buna calitate poti pleca sa explorezi imprejurimile si, daca vei urca dealul, vei da peste Dampul lui Filip dar si de peisaje incredibile.

  Bucura-te de weekend la intensitate maxima si planifica-ti o iesire de doua zile catre locatiile acestea minunate din tara noastra. Vei avea parte de aer curat, relaxare si tot ce ai nevoie pentru a incepe saptamana in forta! Si nu uita sa iei cu tine si un echipament de munte potrivit care sa iti ofere confortul de care ai nevoie!

  sursa imagine

  Tags:

  • Show Comments (0)

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  comment *

  • name *

  • email *

  • website *

  Ads

  You May Also Like

  Obiectiv turistic – Calea Ferata Transsiberiana!

  Calea Ferata Transsiberiana – cea mai lunga din lume! Considerata cea mai lunga cale ...

  Furtuna montana pe timpul verii? Cum te protejezi de fulgere?

  Furtuna montana pe timpul verii? Cum te protejezi de fulgere?

  In sezonul propice drumetiilor, furtuna montana este o realitate frecventa si implica adoptarea catorva ...

  De ce sa faci un popas la Sirnea, langa Brasov

  Localitatea Sirnea este declarata sat de interes turistic si este situata la poalele muntilor ...

  Idei care te ajuta sa te racoresti daca mergi cu cortul pe canicula

  6 Idei sa te racoresti daca iesi in natura cu cortul pe canicula

  Cand gradele se ridica pana la cote greu de suportat, unul dintre primele ā€remediiā€ ...

  Descopera 3 dintre cele mai periculoase trasee montane din lume!

  Descopera 3 dintre cele mai periculoase trasee montane din lume!

  Poteci care strabat inaltimi ametitoare, pasarele ce traverseaza rauri involburate, versanti aproape verticaliā€¦ Ceva ...

  In trecere la Cetatea Zanelor din Covasna

  Cetatea Zanelor din Covasna este situata pe un pisc montan in vecinatatea orasului, in ...