Cascada Bigar

De cate ori nu ne-am dorit sa iesim din rutina de zi cu zi cu care suntem obisnuiti si sa ne indreptam spre locatii care ne relaxeaza, si ne atrag prin elementul de noutate.

Fara prea multe cuvinte, azi ne orientam catre cea mai frumoasa cascada din lume care se afla in Romania! Poate nu stiati dar cascada Bigar este recunoscuta ca fiind cea mai frumoasa cascada din lume!

[next_message styles="4" title=""]Aboneaza-te la newsletter, ca sa ai parte de cele mai bune idei de calatorie din tara noastra![/next_message]

Aceasta este situata in judetul Caras-Severin, in Muntii Aninei si se bucura de prezenta unor imprejurimi superbe cum ar fi Cheile Minisului, fiind parte a Parcului National Cheile Nerei-Beusnita.

Peisaj cu adevarat impresionant realizat prin intermediul apei ce curge de pe platoul carstic de deasupra Bigarului si iese din munte prin Izbucul Bigar, cu o parte ce se regaseste in izbucul de pe Valea Mocerisului si se varsa in raul Minis, rau care de asemenea se varsa in Nera.

Cascada Bigar se mai numeste si ”Paralela 45” pentru ca este strabatut de paralela de 45 de grade latitudine nordica. Apa este extrem de curata fapt pentru care este captata pentru pastravaria din aval de pe Valea Minisului. Restul de apa necaptata cade in raul Minis pe un con de tuf calcaros, formandu-se o cascada spectaculoasa.

Ce parere aveti despre Cascada Bigar? Ati avut ocazia sa o vizitati? Ce alte locuri spectaculoase din tara noastra ati mai vizitat?

Haideti sa ne relaxam cu un video impresionant al Cascadei Bigar!

sursa imagine, imagine2

sursa video

Tags: , , , ,
Citește mai multe:
Bocanci de munte Lomer Pelmo la blogalpin.info
Ce obtii cand folosesti bocancii de munte Lomer?

1. Siguranta! Indiferent de activitatea desfasurata, bocancii Lomer rezista la ore indelungate de mers si au garantia producatorului pentru confort. Pe...

pestera-vantului2
Top 5 pesteri renumite de vazut vara asta in Romania

1. Pestera vantului - muntii Bihor Cea mai adanca dintre pesterile Romaniei, cu o lungime totala de 50 km, Pestera...

Cort-de-iarna-la-BlogAlpin.info
Iarna – anotimpul preferat de camping!

Este o mare provocare sa stai in cort intr-o noapte geroasa de iarna, insa o astfel de experienta iti aduce...

Închide