7 Sfaturi de urmat in intretinerea eficienta a unui cort

Despre corturi am tot vorbit, dar despre intretinerea lor corespunzatoare mai putin. Fiecare dintre noi doreste sa prelungeasca durata de utilizare a echipamentului sau de munte astfel ca sa ne putem bucura intr-adevar de investitia facuta.

Acestea fiind spuse, azi vom intra direct in subiect astfel ca sa vedem care sunt cele 7 sfaturi importante dupa care ne putem ghida in intretinerea unui cort!

1. La fiecare utilizare a cortului este recomandata aerisirea pentru a nu aparea condens.

2. Ai grija sa nu iti instalezi cortul chiar langa focul de tabara si in plus evita si diluantii pentru ca aceste doua aspecte de regula pot distruge stratul cu care este impregnat cortul in exterior astfel ca se poate reduce impermeabilitatea.

3. Poti evita mucegaiul daca NU impachetezi cortul in stare umeda. Sugestia mea, pune cortul la uscat pentru 24 de ore.

4. Tot referitor la impermeabilitate, nu folosi in interiorul cortului spray anti tantari pentru ca dauneaza acesteia.

5. Incearca totusi sa nu il speli in masina de spalat rufe, oricat de tentant ar fi nici nu apela la curatarea chimica. Foloseste doar produse pentru impregnarea corturilor din nylon.

6. Inainte sa impachetezi cortul ca sa previi ruginirea componentelor metalice sterge cu o carpa betele din fibra de sticla sau aluminiu si a cuielor de fixare.

7. In momentul in care dezinstalezi cortul nu trage bolturile de sforile de legatura pentru ca inevitabil s-ar putea sa le rupi.

Daca te vei ghida dupa aceste 7 sfaturi usor de urmat, cu siguranta vei putea sa prelungesti durata de utilizare a cortului tau. De asemenea daca esti in pana de idei cu privire la alegerea unui cort poti citi articolul cum alegi un cort perfect pentru camping.

Tags:

  • Show Comments (1)

Ads

You May Also Like

Tura de iarna de 1 zi in varf de munte!

O tura de munte in plina iarna pe durata unei zile necesita un anumit ...

Cum te protejezi de vant pe munte?

Desi aparent vine vara, vremea este calda si senina si in turele noastre de ...

Cum sa faci un foc de tabara reusit in 10 pasi

Azi va voi arata cum sa faceti un foc de tabara eficient pentru a ...